Back to top

Vivim el canvi!

Vivim el canvi!

La transformació educativa és un canvi en profunditat i necessita el seu temps. Les escoles maristes estan vivint el seu procés de transformació centrant la seva atenció, sobretot, a generar hàbits que portin a promoure innovació pedagògica sostenible.

Durant els primers mesos del curs, els educadors han estat convidats a viure un procés de reflexió pedagògica a nivell personal i a compartir-lo en els seus respectius equips i departaments. S’ha generat debat i discussió de fons sobre l’acció educativa a les escoles i la seva alineació amb les intencions explicitades a les bases del nou projecte pedagògic. Els educadors constaten la importància de tenir espais dedicats a la reflexió pedagògica, alhora que s’evidencia que generar aquests moments en el quotidià de la vida escolar és tot un repte.

L’equip de facilitadors del canvi ha iniciat la seva tasca d’acompanyament als centres i durant els mesos de febrer i març han realitzat la primera sessió a cada escola. L’objectiu d’aquestes visites ha estat, principalment, ajudar els equips dels centres que són motors del canvi a reflexionar sobre el procés que estan vivint i a prendre consciència del moment en què es troben en relació amb la gestió del canvi. Els centres han valorat molt positivament aquest nou espai de reflexió creat i l’ajuda dels facilitadors. Hi ha previst fer una segona sessió abans del mes de juny.

D’una altra banda, cada escola ha generat espais de participació de la comunitat educativa, principalment amb les famílies. Algunes escoles ja les han ofert i d’altres ho faran properament. Es tracta d’activitats de diversa índole que donen l’oportunitat de conèixer i tastar els canvis pedagògics que ja s’estan duent a terme.

Entre aquestes propostes hi ha:

  • Jornades pedagògiques a Maristes Montserrat (Lleida)
  • Tarda de les matemàtiques a la Plaça del Sortidor Maristes Anna Ravell (Barcelona)
  • Talent Hub (ESO-BAT) i  Fira de Tastets (INF i PRI) a Maristes Sants-Les Corts (Barcelona)
  • Dissabte Pedagògic a Maristes Sant Pere Chanel (Malgrat de Mar)
  • Mostra d’Innovació Pedagògica a Maristes Girona
Comparteix la notícia

© 2016 Maristes L'Hermitage

Baked by Digital Bakers