Back to top

Unes 130 persones s’apleguen a Badalona per prendre part en el procés participatiu del projecte Maristes Xarxa Innovació

Unes 130 persones s’apleguen a Badalona per prendre part en el procés participatiu del projecte Maristes Xarxa Innovació

Unes 130 persones, la majoria famílies del col•legi Maristes Champagnat de Badalona, s’han aplegat a Rafael Hoteles per prendre part en el procés participatiu d’innovació educativa Maristes Xarxa Innovació.

L’acte està emmarcat en el procés de participació que la xarxa de les escoles maristes ha engegat a nivell de tot Catalunya. Un procés que s’està duent a terme aquests mesos i que s’acabarà al mes de febrer.

En aquest cas, han estat les famílies, animadors de moviments, exalumnes, germans maristes i entitats de l’entorn que han estat prop de dues hores generant propostes a partir de tres eixos principals: infants i joves, professorat i organització i recursos.

Durant l’acte, la directora de Maristes Champagnat, Montserrat Torices, ha donat la benvinguda als participants i els ha agraït “que sigueu aquí amb nosaltres somiant, i que tingueu la voluntat de cocrear amb nosaltres el nou model educatiu de les escoles maristes”. Per la seva part, el president de l’AMPA del col•legi Maristes Champagnat, Lluís López Vivancos, ha valorat l’oportunitat que l’escola dóna als pares de participar i de construir de manera conjunta.

També ha pres part en l’acte el coordinador del projecte Maristes Xarxa Innovació, Pep Buetas, que ha destacat que “no deixa de ser agosarat pensar en un nou model educatiu de futur, quan el futur és tan canviant. Això ens obliga a estar aprenent i innovant contínuament i a aprendre també a treballar en xarxa”. Pep Buetas també ha recordat que “un model educatiu ha d’atendre totes les dimensions de la persona, també el SER, que és el més important de la missió educativa marista”.

L’objectiu del projecte Maristes Xarxa Innovació ha de ser contribuir a la millora educativa del país i proposar una educació transformadora basada en les persones i en els valors. I s’hi arribarà utilitzant les metodologies actives, repensant els recursos didàctics i el valor educatiu dels espais, potenciant la interacció entre els membres de la comunitat educativa i, especialment, el treball en xarxa dels educadors.

Comparteix la notícia

© 2016 Maristes L'Hermitage

Baked by Digital Bakers