Back to top

Una vuitantena de docents participen al primer Edcamp educatiu de Rubí

Una vuitantena de docents participen al primer Edcamp educatiu de Rubí

La diversitat i la inclusió van ser les temàtiques més recurrents de la jornada

El dissabte 29 de febrer més d’una vuitantena de persones vinculades al món educatiu de Rubí i d’altres municipis de l’entorn es van trobar a l’escola Maristes Rubí per participar en el primer Edcamp educatiu de la ciutat, una experiència fins ara inèdita. Segons els organitzadors, la jornada va ser molt profitosa per a totes les persones participants i es va desenvolupar en un ambient molt agradable. La iniciativa, que va partir d’un grup d’educadors de Maristes Rubí, s’alinea amb el tipus de proposta que Maristes Xarxa Innovació vol generar a les nostres comunitats educatives perquè siguin obertes i creatives.

La sessió va comptar amb el mentoratge i promoció de la Fundació Bofill i va seguir la metodologia Edcamp, que busca que siguin els mateixos participants els que triïn les temàtiques al voltant de les quals s’organitzen les taules rodones. Sota la consigna “Quins reptes et planteges per transformar l’educació?”, algunes de les qüestions tractades van ser: la inclusió, la coeducació, la diversitat, l’educació emocional, les metodologies, l’avaluació, l’educació afectivo-sexual, i les reformes educatives entre d’altres temes.

Algunes de les idees més presents als debats van ser:

  • Reinvenció dels equips docents i aposta per l’educació com a element important de la nostra societat.
  • Espais de coordinació amb totes les persones vinculades al món educatiu que formen part de la infància i la joventut.
  • Necessitat d'actualització i d'entendre el món actual. Treball de temes com la coeducació, l’afectivosexualitat i l’acompanyament emocional dins i fora de les aules.
  • Creació d'una xarxa entre el món educatiu per compartir, aprendre els uns dels altres i créixer com a professionals.

Un dels objectius d’aquest primer Edcamp de Rubí ha estat difondre les experiències i aportacions de cadascun dels participants més enllà de la sessió presencial.

Les conclusions s’aniran publicant a la pàgina web de l’Edcamp #rubicity www.edcamprubicity.wordpress.com i a les xarxes socials @edcamp_rubicity.

Tant la dinàmica generada com les converses mantingudes a l’Edcamp posen en valor el que MXI promou a les escoles maristes: reflexió pedagògica, compartir coneixement, innovació en el model pedagògic i en el lideratge per a l’aprenentatge, creació de xarxa.

Comparteix la notícia

© 2016 Maristes L'Hermitage

Baked by Digital Bakers