Back to top

Tastet de projectes

Tastet de projectes

Aquesta és una petita mostra de projectes que s'estan treballant a les escoles Maristes de Catalunya. La majoria són interdisiplinaris i són projectes de diversos cursos de les etapes de Primària i Secundària.

Salvem el Supercomputador 

Uns pirates informàtics han hackejat alguns arxius del Supercomputador de Barcelona i cal recuperar-ne les dades i vèncer els pirates. Necessitem ajudants experts per a la nova missió de la UNESCO per recuperar la cultura de cada país.

The Blue Planet 

És possible la vida en un altre planeta? Què va suposar posar el Sol al centre del sistema solar? Les representacions de l’hemisferi genera desigualtats entre els països? Aquestes i d’altres preguntes són les que planteja aquest projecte.

Menuda Badalona

Durant aquest curs els alumnes de 2n d’ESO participen en el projecte interdisciplinari “Menuda Badalona” amb altres nou escoles de la ciutat. L’objectiu és el de construir mitjançant la fabricació digital una maqueta d’un edifici de la ciutat. Els nostres alumnes han treballat per crear l’edifici emblemàtic de l’Anís del Mono.

Omplim l’escola de verd 

Ens hem animat a crear un hort escolar i poder plantar-hi diverses fruites i hortalisses. A l’escola tenim un tros de terreny que anys enrere ja havia sigut un hort però ara ja feia un parell d’anys que ningú hi plantava res. Així que... imagineu-vos com estava tot, ple de males herbes!!!!

De barri a barri i tiro perquè no m’encalli

A partir d’un vídeo que envia l’alcalde de Mataró, el Sr. David Bote, amb una demanda concreta d’estudiar els serveis dels barris de Mataró i fer propostes de millora per a cadascun d’ells, ens posem en marxa per conèixer millor la nostra ciutat. Investigarem quins barris hi ha, les seves característiques, serveis, habitants, les festes, etc.

A partir d’aquí, des medi social, català, castellà, matemàtiques, informàtica i hora de l’equip, es van treballant diferents continguts.

  • 3r de Primària
  • Maristes Valldemia (Mataró)
  • Interdisciplinari

Jo soc. Edat Mitjana i Edat Moderna

Ens aproparem a la història des de la seva organització bàsica (línia del temps) i des d’alguns dels personatges rellevants d’aquestes dues etapes històriques. D’alguna manera cada alumne s’haurà de posar en la pell d’un personatge diferent, investigar-lo i fer-lo seu, perquè després haurà de presentar-nos qui és aquest personatge a la resta de companys/es i també a les famílies.

Elna

Proposem un projecte interdisciplinari per treballar la situació dels drets humans al món i al llarg de la història, per poder prendre consciència i denunciar les situacions de vulneració de drets que generen gran injustícia. Partirem de la lectura del llibre “La maternitat d’Elna” a 4t d'ESO, que es treballarà des de l’assignatura de llengua, socials, ètica, mates, informàtica per parlar dels refugiats republicans de la guerra civil i el tracte que van rebre a França. Convidarem un  supervivent de l’exili republicà a fer una xerrada a l’escola i un membre d’una associació de refugiats sirians, enllaçant passat i present. Però partirem de la dimensió més personal, de creixement interior donat que a 4t d'ESO els alumnes es troben en un moment de presa de decisions i la protagonista de l’obra és precisament una dona que pren grans decisions.

Projecte personal

La proposta i el repte consistia a planificar i construir un objecte, instrument o eina amb una utilitat real i pràctica a la nostra vida seguint la metodologia STEAM. Els alumnes de 6è van iniciar la primera fase de planificació i després de validació per aconseguir un producte final pràctic (instrument, llibre, aparell, joguina,...). La validació va consistir en la presentació pública amb una presentació davant del grup classe. En aquesta validació s'havia de recollir propostes de millora de companys, companyes i mestres per redefinir el projecte inicial. Un cop validat el projecte personal vam dedicar el temps a fer-lo realitat. Com sabeu la pandèmia i el posterior confinament van aturar la nostra activitat però alguns alumnes van poder seguir desenvolupant el seu treball a casa.

Sobre rodes. Repte 100

L’ús de la bicicleta en la vida quotidiana. Foments d’hàbits saludables, condició física, mecànica, primers auxilis, rutes per l’entorn. 

Design Thinking

Un projecte per fomentar la dimensió emprenedora de l’alumnat. Es constitueixen equips de treball amb la finalitat de donar resposta a reptes concrets per via de solucions tecnològiques.

Projectes d’aprenentatge i servei comunitari

Són projectes dedicats al servei comunitari, de millora del benestar de les persones de la comunitat (la mateixa escola o el barri). L’aprenentatge consisteix també a incorporar i desenvolupar actituds de ciutadania i de vincle amb les persones de l’entorn proper. Alguns d’aquests projectes estan connectats amb l’oenagé marista SED i el seu programa Pangea, una proposta metodològica de servei comunitari basat en la metodologia d’Aprenentatge Servei (APS) que incorpora la perspectiva de l’Educació per a la Justícia Global.

Comparteix la notícia

© 2016 Maristes L'Hermitage

Baked by Digital Bakers