Back to top

Parlem amb Marta Sanz (Maristes Champagnat) sobre l'aprenentatge basat en projectes

Parlem amb Marta Sanz (Maristes Champagnat) sobre l'aprenentatge basat en projectes

Marta Sanz és educadora marista a l’escola Maristes Champagnat de Badalona. És una mestra inquieta i que sempre cerca la millor manera de plantejar l’aprenentatge als infants. Una de les maneres que ha trobat més potents és l’aprenentatge basat en projectes (ABPj). Ja fa uns anys que ella, juntament amb altres companyes i companys, van recorrent aquest camí i pot compartir la seva experiència. La Marta Sanz és, a més, l’animadora de la comunitat de pràctica professional sobre l’ABPj que s’ha creat dins de la xarxa d’educadors maristes de Catalunya.

Hem conversat amb ella sobre aquest tipus d’aprenentatge, les seves característiques, el seu potencial pedagògic, l’impacte en l’aprenentatge, la valoració que en fan les famílies... Com diuen els experts, l’ABPj va més enllà de ser una metodologia de treball, més aviat hem de parlar “d’una manera d’entendre la relació de la persona amb el coneixement, (...) en definitiva, una manera d’entendre, de viure, la relació educativa”. (Canelles, 2009).

“Els alumnes recorden amb emoció allò que ha implicat un procés i que han après amb sentit. Amb l’ABPj el mestre juga el rol d’acompanyant i ha de saber fluir amb el procés d’aprenentatge, seguint i despertant la curiositat dels alumnes.”  Paraules de Marta Sanz a l’entrevista que teniu enregistrada al vídeo i que us convidem a escoltar.

Vols conèixer alguns projectes dels que s'estan fent a la xarxa d'escoles maristes?

Comparteix la notícia

© 2016 Maristes L'Hermitage

Baked by Digital Bakers