Back to top

Maristes Xarxa Innovació: de l’activació de la consciència al desig

Maristes Xarxa Innovació: de l’activació de la consciència al desig

Maristes Xarxa Innovació és un ambiciós projecte que vol aportar el seu gra de sorra en el procés de transformació educativa que viu el país i que implica tota la comunitat educativa. Els processos de transformació requereixen una bona dosi de temps, somni, paciència, gosadia i aprenentatge. Les fases d’un procés de canvi en les persones i els col·lectius van des de l’activació de la consciència (cal canviar), passant pel desig de canvi (vull canviar), el coneixement (sé com canviar), l’habilitat (puc canviar), fins al reforç del canvi (consolido el canvi).

Cada persona es troba en un moment diferent en aquest procés: alguns senten el desig de canviar però no saben com fer-ho, altres tenen el coneixement i les habilitats per canviar, potser alguns ja han incorporat en la seva acció noves propostes i nous enfocaments que refermen la innovació introduïda. Tanmateix, com a col·lectiu, volem sentir que la comunitat educativa evoluciona cap a la fase del desig de canvi. Potser a alguns els pot semblar un objectiu poc agosarat després d’aquests primers anys de camí. El cert, però, és que es tracta d’un procés molt complex que demana, sobretot, una transformació a nivell personal i això és un repte amb majúscules. Aquest conegut proverbi africà exemplifica quina és l’aposta de MXI: “Si vols anar ràpid, ves-hi sol. Si vols anar lluny, anem-hi junts”.

Un bon desig per a l’any nou que tenim al davant: voler canviar i donar suport a allò que ens porti a respondre millor a les necessitats dels infants i joves.

Comparteix la notícia

© 2016 Maristes L'Hermitage

Baked by Digital Bakers