Back to top

Maristes Montserrat (Lleida): DEEP LEARNING, educar en l’essència

Maristes Montserrat (Lleida): DEEP LEARNING, educar en l’essència

V Jornades pedagògiques, 26 i 27 de gener de 2018

"L'essència de l'educació passa per escoltar els alumnes, confiar en ells, estimar-los, fer-los créixer en la saviesa, saviesa aplicada a la bondat. I tot plegat, en un marc de felicitat." Aquest és el missatge que el mestre i pedagog Jaume Cela i Ollé transmetia divendres en la inauguració de les V Jornades Pedagògiques Maristes, que organitza l'escola Maristes Montserrat de Lleida. Unes jornades encaminades a reflexionar, a intercanviar punts de vista i a conviure, sempre amb la vista posada en l'educació dels infants i joves.

Durant dos dies, més de tres-centes persones entre famílies, docents i estudiants han pogut repensar el fet educatiu. Tot plegat, escoltant xerrades, participant d'un esmorzar pedagògic o participant en diversos tallers. En l'esmorzar pedagògic de dissabte al matí "Claus per educar en l'esssència", les paraules que més es van sentir van ser estimar, empatia, acompanyar, presència, conversa, empoderar, participar, comprometre’s, respectar, perdonar, ser assertius, autenticitat, coresponsabilitat, escoltar... Com va recordar Mar Cano, educadora marista, "una de les essències és aprendre a aprendre perquè durant tota la vida puguem adquirir coneixements i avançar cap a un món incert". Al blog de les jonades trobareu un resum complet de tot el que s'hi va viure.

La benvinguda als assistents, divendres, va anar a càrrec de Francesc Blanch i Castells, representant el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Montserrat Parra i Albà, regidora d’Educació de la Paeria, Carles Alsinet i Mora, degà de la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social de la Universitat de Lleida (UdL) i Mary Rius i Sabador, directora de l’escola amfitriona.

En definitiva, un parell de dies per a la reflexió, que han estat possibles gràcies a totes les persones que hi han participat, l’alumnat de l’escola, l’Agrupament Escolta Garbí, educadors de Maristes Montserrat, la UdL, Mobles Àguila, i l'editorial Baula.

Comparteix la notícia

© 2016 Maristes L'Hermitage

Baked by Digital Bakers