Back to top

Maristes Montserrat de Lleida acull les VI Jornades Pedagògiques Maristes

Maristes Montserrat de Lleida acull les VI Jornades Pedagògiques Maristes

Coeducació, participació, bones pràctiques, treball en xarxa, lideratges educatius… De tot això i molt més s’ha parlat a les VI Jornades Pedagògiques Maristes que s’han celebrat al col·legi Maristes Montserrat de Lleida aquest cap de setmana.

Unes jornades que han girat al voltant de la neuroeducació per al canvi i que es van inaugurar divendres a la tarda de la mà de l’expert en educació, investigador i consultor internacional Federico Malpica. En la seva intervenció, Malpica va insistir en el fet que l’escola sencera ha d’estar al servei del bé comú i va proposar una escola on hi hagi la complicitat de tots els equips docents amb sessions de pràctiques reflexives i coeducació. Va insistir en la formació de tots els educadors, en el codisseny dels entorns d’aprenentatge i va apel·lar a la urgència del canvi. Finalment, va llançar una idea final: una invitació a fer comunitat i a ser comunitat, perquè, segons ell, és l’única manera de fer possible el canvi.

Les jornades van continuar amb les intervencions d’Anna Carballo, que va insistir en la connectivitat i que el treball a l’aula reflecteixi el món que volem. David Sirvent, per la seva part, es va referir al canvi per fer possibles estructures que facilitin la inclusió. I Gemma Abelló va recordar que cal que els centres educatius prevegin espais creatius, espais que són oportunitats perquè infants i joves puguin expressar-se.

Podeu seguir un extens resum de les intervencions de tots els ponents clicant aquí.

Comparteix la notícia

© 2016 Maristes L'Hermitage

Baked by Digital Bakers