Back to top

Jornada Pedagògica (G)local: 6 de setembre-MXI

Jornada Pedagògica (G)local: 6 de setembre-MXI

El projecte d’innovació educativa Maristes Xarxa Innovació (MXI) va començar el curs per la porta gran. El dia 6 de setembre els educadors de les deu escoles maristes de Catalunya van ser citats a la Jornada Pedagògica (G)local. Una part d’aquesta jornada es va fer en directe des de l’escola Maristes Anna Ravell de Barcelona i es va poder seguir en streaming des de totes les escoles.

El germà Jaume Parés, conseller provincial i president de la Fundació Champagnat-Fundació Anna Ravell, va obrir la jornada referint-se al nou lema de l’any, “Canvia”, dient que tenim al davant una oportunitat per anar més enllà i fent-nos la pregunta a cadascú de nosaltres “què vull canviar en aquesta nova etapa que comença per generar quelcom de nou”.

La convidada de la jornada va ser la directora de l’escola Virolai, Coral Regí, una de les persones que més s’ha significat en els processos transformadors de les escoles, un referent quan parlem d’innovació educativa. Amb la ponència “Canvi educatiu”, Coral Regí, qui diu que prefereix parlar de transformació més que d’innovació, va posar la mirada en una escola “que ensenya a aprendre”. Per Coral Regí, la missió de l’escola ha de ser “formar persones autònomes per viure en un món canviant i va incidir en la idea que el centre de l’aprenentatge ha de ser l’alumne, i no un professor que ensenyi molt bé. En aquest sentit, va afegir, “és important formar persones que adquireixin competències que necessitaran per moure’s en un entorn inestable, competències com l’actitud col·laborativa, l’educació emocional o el treball en equip”. Per tant, ¿a quin tipus d’innovació hem d’aspirar?, es pregunta: “a una innovació reflexiva, consolidada, que treballi bons hàbits i que ens permeti avançar bé”.

Durant la jornada, Pep Buetas i Pep Tort, membres de la coordinació MXI, ens van recordar el procés que ens ha portat fins al moment actual i ens van presentar el  document “Bases del nou model pedagògic”, que hauria de servir per treballar amb els claustres. A partir d’ara, les comissions d’innovació dels centres treballen conjuntament amb els equips directius i els claustres per fer avançar el projecte MXI.

Recupereu la trobada que es va retransmetre en streaming
Comparteix la notícia

© 2016 Maristes L'Hermitage

Baked by Digital Bakers