Back to top

III Trobada de xarxa MXI: Construïm la xarxa intel·ligent d’innovació

III Trobada de xarxa MXI: Construïm la xarxa intel·ligent d’innovació

El projecte Maristes Xarxa Innovació tanca la FITA II en l’última trobada de xarxa celebrada dimarts 4 de juny a la casa de colònies Mogent, a Llinars del Vallès. Les 10 escoles maristes de Catalunya van ser presents a la jornada amb membres de les comissions d’innovació, caps d’estudis i alguns directors i directores. També vam comptar amb la presència de Miquel Àngel Comas, assessor i acompanyant en el procés MXI; Joan Puig-Pey i Íker Pastor, arquitectes que estan fent seguiment del projecte per assessorar en l’evolució dels espais dels nostres centres, i l’Equip de Pastoral de Maristes Catalunya.  

El matí va començar fent memòria de tot el recorregut que hem viscut fins ara amb el projecte MXI i que ens obre camí per arribar al cim que volem assolir. Volem ser una xarxa intel·ligent d’innovació on tota la comunitat faci central l’aprenentatge en totes les seves dimensions: ser, conèixer, conviure i fer. Hem de poder ser capaços de fer nostres uns hàbits d’innovació a nivell personal i col·lectiu per aconseguir una dinàmica sostenible d’innovació, pròpia d’una comunitat que aprèn. 

Després del moment inicial de benvinguda i contextualització, va tenir lloc l’activitat central del matí: l’School Market, un mercat on cada escola va muntar la seva paradeta per presentar el seu mapa metodològic i les propostes per al curs 2019-2020, emmarcades en el Pla d’innovació de centre (PIC). Una manera original i creativa d’explicar i compartir experiències, bones pràctiques i possibles projectes futurs, i de reflexionar sobre les passes que podem fer conjuntament, intercanviant projectes que ja estan en marxa, posant en valor la feina feta i donant visibilitat a tot el potencial que tenim i aprofitar-lo per crear sinergies de xarxa. Després de visitar totes les exposicions, cada escola va tenir un moment de reflexió d’equip en el qual van poder confeccionar el seu mapa de connexions amb la resta de centres maristes de Catalunya que els permetés nodrir-se i aprendre de les seves experiències i plantejar el que cadascú pot oferir als altres. En definitiva, vam poder aterrar en el sentit més pràctic de crear xarxa: intercanviar contactes que ens poden fer créixer i posar nom als projectes que poden esdevenir la nostra fortalesa com a comunitat marista. 

El punt final de la jornada ens va servir per plantejar-nos les properes passes. El 2019-2020 ens fixarem una nova fita, la FITA III, on cada centre haurà de definir molt més el seu model pedagògic fent propostes sobre els agrupaments del professorat i l’alumnat o la distribució horària  i abordant temes crítics per a la transformació educativa com l’avaluació i l’atenció a la diversitat; sistematitzar la reflexió pedagògica local i amb més trobades de xarxa; avançar en la generació d’ecosistemes d’aprenentatge; promoure espais potents per a la formació; enfortir les aliances amb els nostres col·laboradors actuals i els potencials, i utilitzar molt més la comunicació com a via per visibilitzar i difondre el projecte MXI. 

En definitiva, una trobada plena d’il·lusió i bones energies que va servir per tenir moments d’avaluar el que estem fent o el que ens queda per recórrer, compartir experiències, consensuar noves maneres de fer, descobrir moltes oportunitats de col·laboració entre escoles, programar i integrar possibles accions que no teníem planificades i trobar elements comuns a tota la xarxa. Hem d’aconseguir que les rodes locals de cada escola estiguin ben engranades amb la de tota la comunitat marista per poder aconseguir una xarxa intel·ligent d’innovació.

Comparteix la notícia

© 2016 Maristes L'Hermitage

Baked by Digital Bakers