Back to top

III Jornades Pedagògiques Valldemia Innova

III Jornades Pedagògiques Valldemia Innova

Divendres 10 de maig es van inaugurar les III Jornades Pedagògiques a l’escola Maristes Valldemia (Mataró). Enguany, les Jornades Valldemia Innova han estat dedicades al món de l’art i no van poder començar de millor manera que amb la inauguració del mural de l’artista Mateo Lara, creatiu, muralista i pare de l’escola. Un mural on es recullen les passes dels alumnes per les diferents etapes de l’escola, des d’Infantil fins a Batxillerat. A continuació els assistents van gaudir de la ponència inaugural “Música, art i psicomotricitat en educació. Què en diu la neurociència?”, a càrrec del Dr. David Bueno.

Les Jornades van continuar dissabte 11 al matí amb la ponència “La música distreu? Neuromúsica i educació”, de la mà del Dr. Jordi Àngel Jauset. Aquesta ponència va cedir l’escenari a la Berta Aleñà, alumna de 2n de Batxillerat de l’escola, que va compartir amb els assistents la seva experiència personal amb el Treball de Recerca “Children Love Body Painting”. Un esmorzar al pati de l’escola va permetre compartir experiències i sensacions de tots els participants, vinguts de diferents centres educatius tant de Mataró com d’altres procedències: Barcelona, Igualada, pobles propers, etc.

Després d’aquesta estona compartida, van començar els primers tallers del dia: “L’expressió a través del moviment i el traç”, un taller metodològic Segni Mossi, impartit per Dolors Calderón, mestra d’Infantil de l’escola, especialista en psicomotricitat; “Va de clap!”, taller de percussió corporal, a càrrec de José Manuel Bernal, professor de ciències de l’escola, i Helena Patricio, mestra especialista de música a l’Escola Pia Santa Anna, i “Tècniques alternatives: art a través de la pólvora”, un tercer taller artístic de la mà d’Enric Punsola, llicenciat en Belles Arts, dissenyador, músic i pare de l’escola.

Aquests tres tallers van donar pas a un segon torn d’activitats. D’una banda, Sílvia Oliveras, llicenciada en Belles Arts i professora d’Educació Artística de l’escola, va impartir “Com una aventura!”, un taller plàstic de creativitat. D’altra banda, Josep Maria Nonay Pont, mestre d’Infantil i Primària i altres especialitats, va presentar un taller de musicoteràpia.

En conjunt, una oferta variada que va engrescar pares, mares i professionals del món de l’educació. Un total de 135 assistents que van valorar positivament aquesta oferta formativa a Maristes Valldemia.

Un cop tancades les III Jornades Pedagògiques, la comissió organitzadora ja comença a pensar en les properes. Després de tres edicions, les valoracions són molt positives i estem molt satisfets amb l’acollida d’aquesta activitat pedagògica emmarcada en el projecte de Maristes Xarxa Innovació. Així doncs, us esperem amb noves propostes per al curs vinent!

Pots veure el vídeo resum de les Jornades en aquest enllaç.

Comparteix la notícia

© 2016 Maristes L'Hermitage

Baked by Digital Bakers