Back to top

Cultures

Vocacional

Tota acció educativa està orientada a acompanyar la persona en el seu creixement perquè pugui descobrir la potencialitat de la seva vida des de la perspectiva de la vocació, entesa aquesta com a camí de realització personal vers la felicitat personal i col·lectiva.

De la trobada

Les relacions interpersonals i la vida de la comunitat educativa han de promoure la trobada autèntica entre persones i entre cultures, que guanyi a la cultura de la indiferència.

Transformadora

Configurar el marc estructural i pedagògic per educar per al desenvolupament i la sostenibilitat. Una cultura que no sigui “adaptativa” al món injust en què vivim, sinó que permeti transformar-lo en la cerca del bé comú i la justícia global.

De pensament

L’esperit del bon pensament és present arreu, el pensament individual i de grup és valorat, es fa visible i es promou de forma activa com a part de les experiències quotidianes i habituals.

Emprenedora

Respirar l’hàbit i les ganes d’endegar nous projectes i iniciatives ben estructurades que des de diversos àmbits promoguin l’autonomia, la participació, la solidaritat, la cooperació, la creativitat, la innovació i el desenvolupament per tal de donar resposta a necessitats i problemes del quotidià.

Indagadora

La vida és oportunitat d’aprendre. La curiositat, el desig de conèixer i de millorar des de la pròpia reflexió es traspuen en el dia a dia de l’escola, en tots els àmbits, mostrant alhora el rigor i el plaer que suposa el fet d’aprendre i fer-ho de manera compartida.

Maker

Estar immersos en una manera de fer que, davant de necessitats reals, ens ajuda a passar de ser consumidors a creadors i productors de continguts, recursos i solucions pràctiques, posant èmfasi en l’aspecte social d’aquest aprenentatge.

Emocional i artística

Les emocions hi compten i es tenen per molt valuoses. La cura de les persones i de la comunitat són palpables. L’aprenentatge connecta amb emocions positives. S’ensenya a reconèixer i a gestionar les emocions. I aquestes s’expressen a través de mostres plàstiques, musicals, escèniques... però també a través de les relacions interpersonals, l’educació, la convivència amb un mateix i amb els altres... En definitiva, en l’art de viure i conviure.

© 2016 Maristes L'Hermitage

Baked by Digital Bakers