Back to top

Atreveix-te a mirar

PROJECTE ATREVEIX-TE A MIRAR

Educar la interioritat a les escoles maristes

L’educació de la interioritat en el desenvolupament de la competència espiritual és un projecte dirigit a tots els educadors i totes les educadores maristes, que tenen el repte d’educar integralment els infants i joves a través de la seva acció a l’escola.

Aquest és un camí que ha de ser compartit per tots els educadors i educadores. Cadascú, des de la seva tasca, pot ajudar els infants i joves a descobrir aquest món interior des del qual i en el qual la vida, amb els seus mil detalls i colors, cobra el seu sentit més profund. 

Educar la calma

No hi ha interioritat sense pausa i profunditat, de la mateixa manera que no hi ha pintura sense tela y pinzells. Per educar la interioritat és imprescindible començar per l’habilitat de PARAR I RECOLLIR-SE.

Introspecció

És un camí de doble direcció, d’anada i tornada: «El camí condueix a una trobada en el lloc més personal del meu jo que m’impulsa a una sortida i a una entrega.»

Harmonia emocional

Aprofundir en les emocions suposa un exercici d’introspecció, és a dir, realitzar un exercici d’interioritat. Arribar a conèixer les pròpies emocions i els seus efectes en el pensament i en el comportament significa aprofundir en el coneixement de la vida interior.

Percepció i expressió simbòlica

Les persones som éssers simbòlics, expressem i percebem la vivència de l’encontre amb la realitat a partir de gestos i símbols. És a partir de la nostra experiència humana que llegim el món. Necessitem crear llaços amb la realitat que ens envolta i un medi és el símbol.

Consciència corporal

Prendre consciència del propi cos implica considerar-lo en la plenitud del que és: el santuari, l’athanor, la llar on es duu a terme la GRAN OBRA DE LA NOSTRA VIDA. Així mateix, la matèria primera és aquesta gran obra. Cal treballar-la per construir-la. Pensem per un moment la diferència entre «jo tinc un cos» o «jo sóc el meu cos».

Projecte de vida

Cada persona està cridada a prendre les regnes de la seva vida, a ser l’artífex principal del seu camí. Progressivament va descobrint el sentit de la seva vida i allò que pot aportar als altres: en definitiva, el seu projecte de vida.

© 2016 Maristes L'Hermitage

Baked by Digital Bakers