Back to top

actualitat

12/12/2017

Participar és un dret. Participar és una oportunitat d’aprenentatge.

Durant els mesos d’octubre i novembre, diverses escoles ja han promogut trobades de la comunitat educativa per presentar els 10 trets de la xarxa d’escoles maristes que volem i la seva relació amb les 24 propostes que va aportar la comunitat educativa marista de Catalunya en el seu conjunt.

01/12/2017

Les comissions d’innovació de les escoles maristes es van trobar el dia 30 de novembre per viure uns tallers sobre gamificació, rutines i destreses de pensament (Thinking Based Learning).

Aquesta jornada respon al pla de formació que Maristes Xarxa Innovació ha dissenyat per a la capacitació i l’acompanyament de les persones que han de ser agents actius del canvi.

26/11/2017

L’equip FITA-I ha dedicat una nova setmana a l’elaboració d’una proposta de model pedagògic basat en les 24 propostes de la comunitat educativa i els 10 trets de la xarxa d’escoles que volem.

10/11/2017

Ja fa temps que a Maristes Champagnat, Badalona, s'està explorant la metodologia dels ambients d'aprenentatge. L'experiència està resultant molt enriquidora i tant els infants com els educadors estem aprenent moltes coses. Una manera diferent de treballar, més natural, més d'acord amb l'espontaneïtat de l'infant, la resposta a la curiositat innata de la persona.

20/10/2017

L’equip FITA-I s’ha posat en marxa per iniciar la construcció del model pedagògic Maristes Xarxa Innovació. La seva missió és oferir una proposta vertical, global i coherent de la concepció de les diverses etapes i les metodologies a utilitzar per respondre a les finalitats educatives com a escola marista.

05/10/2017

Les deu comissions d'innovació locals han realitzat la primera reunió del curs conjunta per coordinar les accions a fer durant el curs escolar actual. Algunes comissions tenen nous membres i totes estan liderades pels coordinadors pedagògics. Aquestes comissions treballen en estreta relació amb els equips directius respectius.

31/08/2017

Maristes Xarxa Innovació avança! Què viurem en aquest curs que ara comença? Com hi podrem participar? Què anirem construint? Aquí teniu un petit resum on podreu saber les properes passes que farem, junts, construint el nostre somni. 

31/08/2017

Hem fixat els trets que ens han d'orientar en la construcció del nou model pedagògic. La definició d’aquests deu punts s’ha fet a partir de l’escolta de les aportacions de tota la comunitat educativa marista de Catalunya -suggerides a través del procés participatiu-, els nous coneixements en àmbits relacionats amb l’aprenentatge i l’educació, la nostra tradició pedagògica, les experiències reeixides a la xarxa marista, la reflexió pedagògica compartida amb els membres dels equips que lideren el procés d’innovació als centres i el diàleg intens amb experts en l’àmbit educatiu.

30/08/2017

Maristes Xarxa Innovació ha publicat una revista sobre el procés creatiu que estem vivint com a comunitat educativa. Recull l'origen del projecte i les principals passes realitzades durant els cursos 2015-2016 i 2016-2017. La revista serà distribuïda a totes les famílies, comunitats de germans i educadors maristes. La intenció és que cada any que el procés estigui en marxa puguem oferir el més significatiu del que camí que junts estem recorrent. Descarrega-te-la!

12/07/2017

Octubre-Desembre 2016

Durant el primer trimestre del curs 2016-2017 les comissions d’innovació de cada centre han generat espais per a la reflexió entre els alumnes, el professorat, germans de les comunitats maristes, les famílies, animadors dels moviments de pastoral juvenil i d’altres.

Aquí teniu una mostra de tot el que es va viure als centres:

© 2016 Maristes L'Hermitage

Baked by Digital Bakers