Back to top

500 persones de la comunitat educativa marista s'apleguen per somiar l'escola del futur

500 persones de la comunitat educativa marista s'apleguen per somiar l'escola del futur

Més de 500 persones s'han aplegat aquest cap de setmana al col•legi Maristes la Immaculada de Barcelona per somiar l'escola del futur en el marc del projecte d'innovació educativa Maristes Xarxa Innovació. Ha estat una jornada de treball on representants dels alumnes, pares, professorat, germans maristes, etc. s'han enfrontat a un doble repte: fer comunitat i contrastar i sintetitzar les 1.219 propostes que s'havien aplegat en una fase prèvia de participació.

És la primera vegada que la comunitat marista organitza una jornada multitudinària d’aquest tipus per debatre propostes de manera conjunta entre els diferents agents implicats en l’educació dels infants.

Amb paraules del coordinador del projecte Maristes Xarxa Innovació, Pep Buetas, l'objectiu del matí de treball passa per"copsar les idees de fons, destriar el gra de la palla i passar-lo pels colors maristes". I això connecta, segons Pep Buetas, "amb el somni que Marcel•lí Champagnat va començar fa just ara 200 anys. Mogut des de les entranyes, va donar resposta a infants i joves".

Després de la benvinguda i una dinàmica participativa que tenia la funció de "fer grup", els participants s'han distribuït en 38 grups de treball heterogenis, pel que fa a procedència i representació. Han treballat les propostes, dividides per quatre àmbits: acompanyament a les persones, sistema educatiu, aprenentatge i participació i entorn social. Entre altres aspectes, han debatut sobre els mètodes d'avaluació, l'acompanyament del professorat, l'ètica i els valors, el treball en equip, els espais multifuncionals, la relació família-escola, l'atenció a la diversitat i al rendiment o la vocació i el creixement personal.

La cloenda de l'acte ha anat a càrrec del president de la Fundació Champagnat, Jaume Parés, que ha agraït a la comunitat marista l'acceptació d'aquest repte i l'ha animada a "anar més enllà de la por que tantes vegades ens frena".

El projecte Maristes Xarxa Innovació és un procés participatiu de cocreació de tota la comunitat educativa, que se centra en la innovació permanent i en xarxa entre totes les escoles maristes del país. La jornada del cap de setmana ha estat un moment molt important en el procés participatiu on s'han implicat totes les escoles maristes de Catalunya, que ha mobilitzat prop de 8.000 alumnes, 800 educadors, 4.000 famílies i centenars de col·laboradors.

D'aquesta jornada de treball n'han sorgit gairebé un centenar de propostes concretes. A partir d'ara, equips de treball les endreçaran i les sintetitzaran. A partir d'aquí es perfilaran els principis pedagògics i la definició del nou model educatiu marista. Comença una nova etapa. El procés continua.

Comparteix la notícia

© 2016 Maristes L'Hermitage

Baked by Digital Bakers